Clientii nostri spun despre noi ca le-am adus legalitatea si siguranta in practica medicala.

Actionam in mod independent, impartial, cu deplina confidentialitate si pastrare a secretului profesional.

Avem experti in diverse ramuri ale medicinei (stomatologie, oftalmologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie estetica, chirurgie etc), dreptului,  asigurarilor si managementului.

Parteneriatul dintre specialistii nostri – medici, avocati, manageri de risc – axat pe experienta, profesionalism, atentie la detalii a condus, dupa o lunga pregatire, la lansarea serviciilor adresate furnizorilor de servicii medicale (medici, medici stomatologi, cabinete medicale, clinici, policlinici, spitale, etc) in scopul imbunatatirii practicii lor.

Expertii nostri sunt activ implicati in cazuri de malpraxis medical, managementului riscului, asigurari de raspundere civila, drept medical, litigii, medierea conflictelor.

Avem experienta in asistarea medicilor, medicilor stomatologi, asiguratorilor in identificarea si managementul riscurilor de raspundere civila profesionala (nelipsite in practicarea medicinei).

Solutiile noastre personalizate sunt adaptate la specificul activitatii si specialitatilor medicale si sunt adoptate numai  impreuna cu clientii, relatia cu acestia fiind una de parteneriat.

Povestea noastra

Ideea acestui proiect s-a nascut in timp ce acordam consultanta si reprezentare juridica in instantele de judecata unor medici acuzati de malpraxis.

Acestia nu gresisera cu nimic din punct de vedere medical al stabilirii diagnosticului, tratamentului si al tehnicilor chirurgicale.

Pacientii reclamanti erau instigati de opinii medicale si juridice care i-au determinat sa actioneze in justitie medicii care facusera tot ceea ce era posibil pentru vindecarea lor.

Acesti medici au inteles abia atunci ca nu este suficient sa fii un medic bun, sa ai tehnici chirurgicale foarte bune, sa fii informat si sa ai un rationament corect, logic, ci trebuie sa acorzi foarte multa atentie aspectelor juridice in relatia cu pacientul.  

Abordarea pacientului in stricta conformitate cu prevederile legale este necesara atat pentru propria aparare si protejare impotriva acuzatiilor de malpraxis medical cat si pentru respectarea drepturilor pacientilor.

In ultima perioada se manifesta tot mai mult o atitudine belicoasa a pacientilor impotriva medicilor.

Aceasta se manifesta si prin faptul ca inteleg sa recurga la demersuri juridice – plageri, sesizari, actiuni in instanta. Acesti pacienti considera ca au fost tratati incorect in comparatie cu ce au gasit ei pe internet sau fata de ce au aflat de la prieteni sau fata de cum au auzit ei ca ar fi fost tratati in clinicile din vest.

De cele mai multe ori (90% din cazuri) aceste demersuri se dovedesc a fi nejustificate.

Impotriva unor asemenea persoane si demersuri medicii trebuie sa fie permanent pregatiti, sa respecte prevederile legale atat pentru o practica medicala corecta si in conformitate cu legea, dar si pentru ca in fata judecatorului sa isi poata sustine eficient nevinovatia.

E timpul pentru o schimbare in practica dumneavoastra!

Doriti mai multe informatii? Contactati-ne!

T: +4 0720 53 04 00;

E-mail: risolma[at]risolma.ro