Ingrijirile medicale sunt tot mai complexe si mai complicate. Medicii si medicii stomatologi sunt supusi presiunii si foarte expusi in permanenta in practica lor riscului de malpraxis medical.

In aceste conditii exista posibilitatea intamplarii unui astfel de eveniment nedorit cu consecinte ce pot afecta serios practica medicilor si medicilor stomatologi.

De aceea, acestia au nevoie mai mult ca niciodata sa aiba o practica in acord cu prevederile legale astfel incat sa poata evita neglijentele, erorile si omisiunile generatoare de malpraxis medical.

O practica medicala cu ignorarea prevederilor legale referitoare la consimtamantul informat, secretul profesional, etc poate sa distruga ceea ce ati construit in ani de zile: renumele, increderea pacientilor, imaginea.

De ce suntem diferiti

Maniera proactiva. Nu lasam lucrurile sa se intample, ci le anticipam si le prevenim!

Acordam atentie si analizam minutios toate detaliile si aspectele care ar putea constitui potentiale surse de malpraxis medical.

Avem o echipa completa de specialisti cu experienta în domeniile medical, juridic, management și al asigurărilor.

Abordarea noastra metodica conduce la o practica legala si sigura pentru medici

Recomandarile noastre se bazeaza pe experienta dobandita in domeniul malpraxisului medical si pe cazuri studiate meticulos.

Abordare metodica

Risolma ofera pentru furnizorii de servicii medicale de toate tipurile si marimile analize si solutii care sa-i ajute sa-si dezvolte si sa-si implementeze un sistem eficient de inlaturare a riscului de malpraxis medical.

Recomandarile si solutiile noastre sunt adaptate fiecarui client, furnizor de servicii medicale dupa o atenta analiza.

Risolma asista clientii sai concentrandu-si serviciile in 3 domeni de activitate:

In primul rand, Risolma colaboreaza cu clientii sai la identificarea riscului de malpraxis medical prin analize, teste, studii. Risolma utilizeaza aceste informatii pentru identificarea si clasificarea riscurilor de malpraxis medical.

In al doilea rand, pe baza informatiilor obtinute Risolma elaboreaza propuneri de solutii care sa conduca la diminuarea pana la eliminare a riscului de malpraxis medical.

In al treilea rand, impreuna cu clientii nostri alegem solutiile cele mai potrivite nevoilor si asiguram implementarea acestora pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale .

Competitia este acerba pe piata serviciilor medicale din Romania, o piata caracterizata de nevoia pacientului de ingrijiri medicale de calitate, responsabile, corecte, la preturi rezonabile.

Noi recomandam ca fiecare furnizor de servicii medicale sa-si implementeze un plan prin care, analizand si riscurile medicale, sa ridice permanent calitatea serviciilor oferite pacientilor sai si sa-si creeze astfel un puternic avantaj fata de ceilalti competitori.

In aproape toate cazurile pacientii utilizeaza serviciile medicale ale unui anumit furnizor deoarece le cunosc, au incredere in acestea, le sunt respectate drepturilor lor stabilite de lege.

Cu alte cuvinte au incredere!

Iar noi ajutam prin serviciile si sfaturile oferite, prin implementarea solutiilor propuse si convenite la crearea si mentinerea unei relatii loiale si de incredere cu pacientii lor.

Este asigurarea de raspundere profesionala suficienta pentru a va apara de malpraxis?

Nu.

In primul rand, asigurarea de malpraxis este destinata sa acopere doar despagubirile pe care un medic le-ar datora pentru un caz de malpraxis.

In al doilea rand, de cele mai multe ori, asigurarile de malpraxis nu acopera deloc sau nu acopera integral despagubirile datorate pacientilor pentru malpraxis. Vezi aici o opinie despre asigurarea de malpraxis.

In al treilea rand, o acuzatie de malpraxis formulate impotriva unui medic, medic stomatolog cabinet medical, clinica, afecteaza in mod grav imaginea, increderea pacientilor in acel medic ceea ce are repercusiuni negative asupra practicii sale.

In al patrulea rand, asigurarea nu acopera raspunderea penala si nici pe cea disciplinara. Daca un pacient vatamat face o plangere la Colegiul medicilor sau o plangere penala la organele de Politie, existenta asigurarii medicale nu evita o eventuala amenda sau condamnare a medicului.

Asadar, a spune am asigurare de malpraxis si pot sa practic medicina fara griji este total imprudent.

Asigurarea pentru raspundere este o masura complementara unei practici medicale corecte, prudente, documentate in acord cu prevederile legale si conform practicii recunoscute curente.

De aceea, medicul trebuie sa aibe o practica corecta, prudenta, documentata, in acord cu prevederile legale si conform practicii recunoscute curente.

Este medicina defensiva o solutie pentru prevenirea malpraxisului medical?

Nu.

Practicarea unei medicine defensive inseamna ca medicul evită efectuarea unor tratamente sau proceduri cu grad mai ridicat de complexitate sau refuza să trateze pacienţi care prezintă un risc crescut in scopul de a evita o plângere sau un proces de malpraxis

Medicina defensiva poate pune sanatatea pacientilor in pericol, fiind ea insasi o sursa de malpraxis.

Solutia este o practica echilibrata, corecta, profesionista, in acord cu practicile recunoscute si actuale cu respectarea drepturilor pacientului

Doriti mai multe informatii? Contactati-ne!

T: +4 0720 53 04 00;

E-mail: risolma[at]risolma.ro